Συνταγές
Υπέροχο κέικ καρότου με έξτρα γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Διαμάντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αβγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
4 φλυτζάνια καρότο τριμμένο
2 φλυτζάνια φαρίνα
2 φλυτζάνια ζάχαρη ( εγώ έβαλα πιο λιγο)
2 φλυτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
1 φλυτζάνι σταφίδες (μουλιασμένα από το βράδυ σε λικέρ ή κονιάκ)
1 φλυτζάνι σπορελαιο
2 κουταλάκια μπεικιν
1 βανίλια φρέσκια ή 1 συσκευασία σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά προσθέτουμε το σπορελαιο το αλεύρι και το μπεικιν. Προσεκτικά προσθέτουμε το καρότο ,τα καρύδια και τις σταφίδες αφού πρώτα της περάσουμε στο αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ωρα.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Διαμάντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσιο κέικ, αφράτο και λαχταριστό μάρμπλε
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ.γάλακτος (απο πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά.Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο,άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μιγμα κι απο πάνω το καφέ.Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανεκατεύοντας το.
ωΨηνουμε στους 175 μεχρι να πάρει χρωμα και αν βυθισουμε το μαχαιρι να βγαινει καθαρο .Αφηνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.