Συνταγές
Η συνταγή για γλυκό που με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
9 ΑΥΓΑ
150 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
150 ΓΡ. αλεύρι ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 φακελάκια ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΚΑΨΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
ΣΙΡΟΠΙ:4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, 4 ποτήρια ΝΕΡΟ, 1 ΣΤΙΚ κανέλα ΚΑΙ χυμό ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, χτυπάω μαρέγγα τα ασπράδια και τους κρόκους με τη ζάχαρη και μετά μια μαρέγγα μια στερεά υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Βουτυρώνω το ταψί της κουζίνας μου και ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Περίπου μισή ώρα θα το δείτε και εσείς γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.
Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας το αφήνουμε 5 λεπτά και σβήνω.
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι, από άνω χτυπάω 1 φακελάκι GARNI με 200 ml. γάλα στρώνω και διακοσμώ με ότι έχω.
Πραγματικά αξίζει να το φτιάξετε.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο γλυκό μήλο φιρίκι με πολύ ωραίο χρώμα και δέσιμο.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά, (αφαιρώντας και το κεντρικο μέρος του φρούτου), 15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτ. νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βαζουμε τα μήλα τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν, αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές.
Στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες, 1 κτσ. λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Μπορούμε να βάλουμε στο σιρόπι χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.