Συνταγές
Υπέροχη πατατοσαλάτα με ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Paraskeui Tsironi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5-6 μέτριες πατάτες
Αλάτι, πιπέρι
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε κομματάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε κομματάκια
1/3 της κούπας αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
150gr. τυρί κρέμα
6 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
μια τσιμπιά ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κομματάκια. Σε ένα μπολ, βάζουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πιπεριά, τις πίκλες.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα, το γιαούρτι, το λάδι, το λεμόνι, το τυρί κρέμα, την μουστάρδα μέχρι να γίνει ομοιογενή σάλτσα. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε φόρμα αφού έχουμε στρώσει μεμβράνη εσωτερικά. Την βάζουμε κουταλιά-κουταλιά , σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Η Συνταγή είναι από Paraskeui Tsironi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εξαιρετική συνταγή για τραγανές πατατοκροκέτες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες 400-500 γρ περίπου ξεφλουδισμένες & βρασμένες
1 αυγό
20 ml γάλα
70 γρ αλεύρι
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1/2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε 1/2 κουτ γλ αλάτι τα 20 γρ από το αλεύρι μας και τον άνηθο .. Ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 λεπτά .
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο .. Βουτάμε τα μπαλάκια σε νερό ς και μετά τα περνάμε από την φρυγανιά .
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο να πάρουν χρωματάκι . Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για 2 λεπτά να στραγγίξουν ή ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Οι πατατοκροκέτεςείναι έτοιμες !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”