Συνταγές
Υπέροχη ιδέα για παστίτσιο! Δοκιμάστε μπεσαμέλ με τον πουρέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ραλού Μεθενίτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
έβρασα μακαρόνια και μάλιστα κάτι περισσεύματα από πένες και ριγκατονι.
Χρησιμοποίησα κιμά σόγιας. Τον ετοίμασα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα κατσατολακι έριξα ένα μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι, έριξα τη σόγια, αλάτι πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, 6 μπαχαρια, τζίντζερ σκόνη, μισό κουτάκι χυμό ντομάτας και ένα δοχείο μουλτι νερό. Σιγοβρασα για 15-20 λεπτά και φρόντισα ο κιμάς σόγιας να έχει μπόλικο νερό στο τέλος του.
Αντί για μπεσαμέλ, χρησιμοποίησα ένα φάκελο πουρέ και ένα λίτρο γάλα 1,5% λιπαρά (μου επέτρεψε ο γιατρός τώρα στον δεύτερο μήνα να καταναλώνω γαλακτοκομικά μέχρι αυτά τα λιπαρά). Έβρασα το μισό γάλα με λίγο αλατακι. Μόλις φούσκωσε τράβηξα από τη φωτιά και έριξα το υπόλοιπο γάλα, τον πουρέ, καλό ανακάτεμα και συμπλήρωσα και μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Έριξα στο ταψακι μου τα μακαρόνια, τον κιμά σόγιας (του οποίου το νεράκι έδωσε και γεύση στα ζυμαρικά μου) και τελείωσα με τον πουρέ που πρέπει να έχει τη συνοχή της μπεσαμέλ (να είναι δηλαδή ρευστός σε σχέση με τον παραδοσιακό πουρέ που σερβίρουμε ως συνοδευτικό). Από πάνω έριξα και τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών.
Εψησα στους 200 στον αέρα μέχρι να ροδισει ο πουρές.
Δεν πρόσθεσα ίχνος λαδιού και τα λιπαρά του γάλακτος και της γραβιέρας μοιράστηκαν κι έτσι σε κάθε κομμάτι ήταν ελάχιστα και δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα στην πέψη.
Αν έχετε παρεμφερές πρόβλημα υγείας ή ακόμη αν θέλετε ένα παστίτσιο χαμηλών θερμίδων, ακολουθήστε τη συνταγή μου.
*αν θελετε δοκιμαστε να βαλετε και μανιταρια στον κιμα σογιας
Η Συνταγή είναι από Ραλού Μεθενίτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.