Συνταγές
Υπέροχη γαλατόπιτα – η πιο εύκολη και νόστιμη χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1lt γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Φλουδα και ξυσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη, κανέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθετουμε το εκχυλισμα βανίλιας και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατευουμε. Αφήνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυσμα και τη φλουδα. Μολις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατευουμε και μολις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μιγμα των αυγων και ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικα.
Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 30εκ και αδειάζουμε το μιγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά.
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2κς βουτυρο
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί κ τα ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα κ μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά ! Βουτυρωνουμε ενα ταψί κ ψήνουμε στους 180 στον αέρα σε προθερμασμένο μέχρι να πάρει χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει καλα πριν τη κόψουμε κ ρίχνουμε άχνη κ κανέλα !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.