Συνταγές
Υπέροχα τα γεμιστά κολοκυθάκια – ζυλευτά και πεντανόστιμα
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 με 10 μικρά πράσινα γλυκοκόλοκυθα
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές ρύζι Καρολίνα αγυαλιστο
1 ξερό κρεμμύδι
Μάραθο
Μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τον πάτο της κατσαρόλας
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
3 με 4 κόκκους μπαχαρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό 2 λεμονιων
Κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα, όχι εντελώς.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, τον κιμά, τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, την ψίχα των κολοκυθιων, το ρύζι πλυμένο και ζυμώνουμε.(εάν είναι πολύ η ψίχα των κολοκυθιων δεν τη βάζουμε όλη στη γέμιση, την ρίχνουμε στον πάτο της κατσαρόλας)
Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ή σε γάστρα που στον πάτο έχουμε βάλει τα καρότα κομμένα σε ροδέλες ένα κρεμμύδι και τα μπαχαρια.
Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση των κολοκυθιων, ελαιόλαδο σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στην αρχή στο πιο δυνατό και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 230 βαθμούς, σύνολο περίπου μια ώρα ίσως και λίγο παραπάνω να μαλακώσουν τα κολοκύθια αλλά να μην λιώσουν.
Αφαιρούμε το ζουμακι και το δένουμε με όσο κορν φλάουρ χρειαστεί, αναλόγως πόσο είναι.
Χτυπάμε τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας, το λεμόνι και ζεστό ζουμακι και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά να βράσει 1 με 2 λεπτά, έτσι με αυτόν το τρόπο εάν χρειαστεί να ζεσταθεί το ζουμάκι κάποια στιγμή, δεν κόβει.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.