Συνταγές
Υπέροχα, πεντανόστιμα πατατοτυροσνάκ – για να τσιμπολογάμε με τις μπύρες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες (βρασμένες, στραγγισμένες κ λιωμένες)
2 χούφτες ημίσκληρο κίτρινο τυρί της επιλογής μας τριμμένο
1-2 αυγά
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο κ θυμάρι (εγώ δεν προσθέτω αλάτι)
Μερικές κσ αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί, βάζουμε στο ψυγείο λίγη ώρα για να σφίξει η ζύμη
Πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε κ τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ξεροψηθούν
* Αν θέλετε, τα τηγανίζετε – αλλά καλύτερα να το αποφεύγουμε
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστές πατατοκροκέτες από τα χεράκια σου…
ΥΛΙΚΑ
Μπέικον
Πατάτες
Κίτρινο τριμμένο τυρί
Κρεμμύδι
Αυγό
Μαϊντανό
Ρίγανη
Μπέικιν
Μουστάρδα
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Στις πατάτες προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την γραβιέρα, το αλάτι, την ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέικιν και να το σβήσουμε (να ρίξουμε από πάνω του) με χυμό λεμονιού.
Σοτάρουμε τα κομμάτια μπέικον και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με την μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένο ψωμί.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.