Συνταγές
Υπέροχα λαχταριστά ψωμάκια προζυμένιο στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
750 γρ αλεύρι γ,ο,χ
250 γρ αλεύρι ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
20 γρ ζάχαρη
χλιαρό ζεστό νερό 450-480 γρ
50 γρ λάδι
20 γρ αλάτι
250 γρ προζύμι
Εκτέλεση
Το νερό το προζύμι το λάδι , 200 γρ αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ Ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά. Αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος και ζυμώστε 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα
Βάλτε τη ζύμη σε δύο μπολ με πετσέτα σκεπασμένα με ναύλων και αλευρωμένη . Αφήστε τη ζύμη 2-3 ώρες να φουσκώσει έξω και μετά στο ψυγείο 8-12 ώρες . Βγάλτε από το ψυγείο και αφήστε 1 ώρες να ξεπαγώσει ..
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Τουμπάρετε τα καρβελάκια στην γάστρα .. Κόψτε μερικές χαρακιές στο επάνω μέρος από τα καρβελάκια
Ψήστε στην γάστρα με το καπάκι για 20 λεπτά στους 230 βαθμούς Στη συνέχεια, κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 40-50 λεπτά, χωρίς καπάκι μέχρι το ψωμί να είναι χρυσό και με τραγανή εμφάνιση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”