Συνταγές
Υπέροχα και πετύχημενα τσουρέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλεύρι αλατινη
300 γρ. ζαχαρη
5 αυγα
1κουπα γαλα
1κουτ.σ.μπεικιν
3 βανιλιες
170 γρ βουτυρο
1 φακελάκι μαχλεπι(σκόνη)
2_3 σποράκια μαστιχα(αλεσμενη)
2 κύβους μαγια
ΌΛΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά μιση κούπα χλιαρο νερό μια κούπα αλεύρι και μια κουταλιά ζάχαρη… ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 ωρα να γίνει το προζύμι μας
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγα +το γαλα χλιαρο
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμενο(εδώ σταματάμε το ζύμωμα…. απλώς…. διπλώνουμε 4_5 φορές τη ζύμη…)
Αφήνουμε να φουσκώσει 2 ώρες…. πλαθουμε τσουρεκακια…..
αφήνουμε πι να φουσκωσουν και ψήνουμε αφού αλειψουμε με αυγό και αμυγδ. στους 150 β 35 λεπτά περιπου
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για χωρίς ενδοιασμούς – γεμιστό κέικ – γίνεται πραγματικά τέλειο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσάνθη Μοθωναίου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ μαρμελάδα της επιλογής σας (εγώ έβαλα βερίκοκο)
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Αφού φτιάξουμε το μείγμα μας, βάζουμε το μισό στη φόρμα μας και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα που έχει περισσέψει στο βάζο, αφού πρώτα την λιώσουμε λίγο σε Μπεν Μαρί για να είναι πιο ρευστή.
Γεμίζουμε μόνο στη μέση του κέικ και όχι μέχρι τέρμα γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσει. Από πάνω με απαλές κινήσεις σκεπάζουμε τη μαρμελάδα με το υπόλοιπο μείγμα κέικ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 40λ. Αλλά αυτό εξαρτάται και από το φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσάνθη Μοθωναίου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”