Συνταγές
Υπέροχα και νόστιμα γλυκά παξιμαδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κουπα λαδι ελαφρυ
1,1/2 Κουπα ζαχαρη
1 Κουπα χυμο πορτοκαλιου
1 Κουπα μαυρες σταφιδες
1 Κουπα αμυγδαλα χοντροκοπανισμενα
Ξυσμα απο δυο πορτοκαλια
1 Κουταλια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 Κουταλια του γλυκου μαγ σοδα
1 Κουταλια του γλυκου γαριφαλλο τριμμενο
1Κουταλια του γλυκου κανελα
5 Κουπες γεματες αλευρι για ολες τις χρησεις
Σουσαμι για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπατε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη για 6-7 λεπτα !!Προσθεστε το ξυσμα πορτοκαλιου..!!Ανακατετε την μαγειρικη σοδα μεσα στον χυμο πορτοκαλιου και ριξτε μεσα στο λαδι και ζαχαρη
ανατατεψτε για 2 λεπτα ακομα.
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεψτε το αλευρι μαζι με το μπεικιν την κανελα το γαρίφαλο τις σταφιδες τα αμυγδαλα!!Ριξτε σιγα σιγα το μείγμα με το λαδι και ανακατευεται με τα χερια
Οταν εχετε μια σφιχτη ζυμι την χωριζετε σε κομματια και πλαθετε λεπτες φραντζολες.
Τις χαραζετε σε φετες χωρι να φτασετε μεχρι κατω τις αλειφετε με νερο και τις πασπαλιζετε με το σουσαμι.
Λαδωστε ενα ταψι και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στου 170 για 25-30 λεπτα.
Βγαζετε τις φραντζολες απο το φουρνο και με ενα κοφτερό μαχαιρι τις κοβετε εκει που χαραξατε.
Τις βαζετε στο ιδιο ταψι και τις ψηνετε ακομα 10-15 λεπτα ….Οχι παραπανω γιατι μολις κρυωσουν σκληραίνουν και γινονται τραγανα παξιμαδακια
Διατηρουνται μεσα σε μεταλλικο κουτι για πολυ καιρο
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.