Ορεκτικα
Τέλειο μεζεδάκι! Η καλύτερη συνταγή για μπουγιουρντί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πανδαισία…. γεύσεων….και χρωματων! Τι ωραιο μπουγιουρντί ειναι αυτο που σας δείχνουμε σημερα ! Φαινεται τελειο και πεντανοστιμο, και με την πρωτη ευκαιρια πρέπει να το δοκιμασετε γιατι θα σας αρεσε παρα πολυ σίγουρα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-κίτρινο τυρί τριμμένο στον τρίφτη
-ντομάτα σε κομμάτια
-1 κτσ. βασιλοπιπεριά (foodaholics.shop)
-φέτα θρυμματισμένη
-πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
-ρίγανη-θυμάρι (foodaholics.shop), μπούκοβο
-μαϊντανό ψιλοκομμένος
-ελαιόλαδο
-γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας την ντομάτα σε ένα πήλινο σκεύος ψησίματος.
Βάζουμε την βασιλοπιπεριά, ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε την φέτα και κατόπιν τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαιντανό.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, την τριμμένη γραβιέρα και τέλος κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μπουγιουρντί” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για υπέροχα, αφράτα και νόστιμα τυροφεγγαράκια
..Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικα
450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
200 ml ζεστού γάλακτος
90 ml λαδιού
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φέτα και ανθότυρο για τη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γαλα,το λάδι,το ασπράδι από το αυγό,τη ζάχαρη και τη μαγιά…
Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι…Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη την οποία αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα
Ύστερα ανοίγουμε ζυμαρακια,γεμίζουμε με τη γέμιση και τα στρώνουμε σε ταψακι με λαδόκολλα,τα αφήνουμε πάλι για μισή ώρα…
Προθερμενουμε το φούρνο μας στους 180,αλείφουμε τα τυροκουλουρα μας με το κροκο και ένα κουταλάκι γάλα εβαπορέ
Ψήνουμε για μισή ώρα,βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε από πάνω τριμμένη κεφαλοτύρι αν θέλουμε αλλιως συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.