Συνταγές
Ότι πρέπει το μοσχαράκι με κους κους..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό μοσχαρίσιο κτένι, το πλένουμε, το βράζουμε, ξαφρίζουμε, (είναι πολύ τρυφερό με μικρές ίνες βράζει αμέσως και τρώγεται ευχάριστα).
Το αφήνουμε για 3/4 στην χύτρα να βράσει.
Σε μία ρηχή βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο, 1 κούπα κουσκούς και 3 κούπες από το ζουμί όπου έχουμε βράσει το κτένι.
Βάζουμε και τα κομμάτια του κρέατος, ρίχνουμε μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να βράσει το κουσκούς.
Σβήνουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε από το ζουμί του κρέατος.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα εάν θέλετε ρίχνετε κεφαλοτύρι στην επιφάνεια.
*Γίνεται και με άλλο είδος ζυμαρικού, κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι, εσείς αποφασίζετε με ότι επιθυμείτε.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Τόσο λαχταριστό, που θα σας τρελαίνει και θα απογειώσει τους ουρανίσκους σας!
Η συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
-250 γρ. κουβερτούρα
-250 γρ. βούτυρο
Τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρι, μέχρι να λιώσουν.
-5 αυγά
-150 γρ. ζάχαρη
-1 πρεζα αλάτι
-100 γρ. αλεύρι
Προαιρετικά ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι! Στο τέλος μέσα σε αυτό το μείγμα βάζουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ρίχνουμε σε αλευρωμένα φορμάκια τη ρευστή ζύμη μας και προαιρετικά στο κέντρο βάζουμε εάν θέλουμε ένα κομμάτι λευκής σοκολάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο μας, ΜΟΝΟ για 10 λεπτά, ούτε λεπτό παραπάνω.
Η συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.