Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή για εύκολο και αφράτο τυρόψωμο στην φόρμα του κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα +100 γρ ανθοτυρο
Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Παίρνω το πρώτο κομμάτι το ανοίγω βάζω φέτα μέσα το κλείνω σε ρόλο .
Κανω ρόλο και το άλλο ζυμάρι και μετα τα ενώσω σε κοτσίδα.Το βάζω στην φόρμα του κέικ που την έχω λαδώσει ελαφρώς αλείφω με λιγο ελαιόλαδο που έχω ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά και ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα και λαχταριστά νησιώτικα πιταράκια …
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικα για 20 πιταρακια
Γέμιση
1 Κρεμμυδι τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
300 γρ τυρι φετα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο .
1 κουτ του γλυκου αλατι
Φύλλο
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 κουπας ελαιολαδο
1 ποτηρι χλυαρο νερο
Λαδι για το τηγανι
Εκτελεση
Ανακατευετε το τυρι με το κρεμμυδι κ δυοσμο
Ανακατευετε το αλευρι με το λαδι το αλατι το χλιαρο νερο
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο και με την βοηθεια ενος πιατου η μπολ κοβουμε στρογγυλα κοματια ζυμης
Μοιραζουμε την γεμισει στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ