Συνταγές
Από πού να αρχίσουμε – νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τυρόπιτα
1 κουπα ηλιέλαιο
1 κουπα νερό
1/2 κουπα γάλα
1φακ μπέικιν παουντερ
3 αυγά
400γρ αλεύρι
Φέτα γύρω στα 300γρ
Ρίγανη αλάτι
Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε σ ενα μπώλ τα αυγά και έπειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο , αλεύρι, νερό το γάλα σταδιακά και τέλος το μπέικιν παουντερ και την φέτα. Ρίχνουμε λαδάκι στον πάτο από ένα ταψάκι φρυγανιά τριμμένη και το μείγμα.
Σουσάμι προεραιτικά ψήνουμε στους 180 για 30′
Τα περίφημα κεκάκια με κακάο και κομματάκια σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
120γρ αλεύρι
120γρ ζάχαρη
20γρ κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Λίγο αλάτι
90γρ ηλιέλαιο
120ml γάλα
120ml χυμο πορτοκαλι
1 μεγάλο αυγό
Σταγονες σοκολάτας η κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά σε άλλο μπωλ και έπειτα προσθτετουμε τα στερεά στα υγρά.
Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε στους 170 για 22-25′
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μια σουφλεδοτυρόπιτα για σήμερα – Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρμ φύλλο κρούστας το έκοψα με τά χέρια σέ μικρά κομματάκια μέσα στο ταψί.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε από πάνω 5 φέτες σαλάμι παριζα εδώ και κει. Ύστερα από πάνω 100 γρμ τυρί φέτα τριμμένη με τά χέρια και 300 γρμ κίτρινα τυριά τριμμένα εγώ πήρα τά μιξ. 1 κόκκινη πιπεριά σέ φέτες.
Ύστερα χτυπάμε στο μουλτι 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος λάιτ, μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορε λάιτ, 3 αυγά, ελάχιστο αλατοπιπερο, μοσχοκάρυδο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουρμπακ.
Το ρίχνουμε από πάνω. Ψήσιμο στους 180 μέχρι να ροδισει ή σουφλεδοτυροπιτα. Γύρω στα 40-45′.
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.