Συνταγές
Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ και σπιτικό φύλλο (Τραγανή, Αφρατη, Νόστιμη)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή την τυρόπιτα με μπεσαμέλ, θα την αγαπήσεις πραγματικά. Απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και κόπο από τις υπόλοιπες τυρόπιτες, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Φτιάχνεται με απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου!
Υλικά
Για τη Ζύμη
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
250 ml νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
150 γρ βούτυρο
Για τη Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
80 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
300 γρ φέτα
2 αυγά
100 γρ κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τη τυρόπιτα μας. Σε ένα μπολ βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε δύο φύλλα.
Απλώνουμε κομμάτια από κρύο βούτυρο και ακολουθούμε την διαδικασία που φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε και βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
Κατόπιν και αφού είναι χλιαρή η μπεσαμέλ προσθέτουμε την σπασμένη φέτα, τα αυγά, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
Ανοίγουμε την μία μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη και το τοποθετούμε στο ταψί σαν βάση της τυρόπιτας.
Λαδώνουμε το φύλλο καλά και απλώνουμε από πάνω του την κρύα μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει και να κάνει κόθρο.
Τέλος, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη τυρόπιτα με μπεσαμέλ, καθώς θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας. Καλή σας όρεξη.
Δες την συνταγή βήμα-βήμα, στο παρακάτω βίντεο:
Μην ξεχάσεις να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι! Σε ευχαριστούμε πολύ!