Συνταγές
Τυροπιτάκια μυρωδάτα της Λίνας – εγγυημένο αποτέλεσμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lina Arvanitidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4-5 κούπες αλέυρι
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλυτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
125 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη
125 γραμ. αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας λιωμένο
1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό με 3 κ.γ. νερό για επάλειψη
σουσάμι
Για τη γέμιση:
300 γραμ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
150 γραμ. τυρί που λιώνει τριμμμένο της αρεσκείας σας
3 αυγά
μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η μαγιά. Επειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν και το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δέσει η ζύμη.
Λιώνουμε τα βούτυρα μας και τα ρίχνουμε στη ζύμη μας και ζυμώνουμε απαλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς της με μια καθαρή πετσέτα για 15-20′.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε και την γέμιση μας με τα τυριά, τα αυγά και το μαυροπίπερο και έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ισομεγέθεις μπαλίτσες.
Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι στα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ξύλο ή στον πάγκο μας και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και το διπλώνουμε, κλείνοντας τις άκρες του με ένα πιρούνι.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα τυροπιτάκια και τα τοποθετήσουμε στα ταψιά μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα βρεγμένη και στραγγισμένη, τα επαλείφουμε με το μίγμα αυγού και νερού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυροπιτάκια μας!
Η Συνταγή είναι από Lina Arvanitidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.