Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση! Αξεπέραστη αλάνθαστη διαχρονική συνταγή για τυροπιτάκια με γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδακι γιαουρτι στργγιστο(ειχα 2% και το εβαλα)
1 κεσεδακι βιταμ 200 γρ.
1κ.γ.αλατι (κοφτη)
1 μπεικιν παουτερ
400-500 γρ. αλευρι γ.ο.χ.
1 αυγο
Υλικα για την γεμιση
300 γρ.φετα
2 αυγα
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα το γιαουρτι με το σχεδον λιωμενο βιταμ, εριξα το αυγο το μπεικιν, το αλατι,συνεχιζοντας το ανακατεμα.
Τελος αρχισα να ριχνουμε το αλευρι και να ανακατευω με το χερι μεχρι να γινει μια μαλακια και υπεροχη ζυμη.
Την σκεπασουμε με μεμβρανη μεχρι να φτιαξουμε την γεμιση.
Ετριψα με τα χερια την φετα,εριξα το αυγο το πιπερι και τα ανακατεψουμε .
Εκανα μπαλακια,τα ανοιγα με τον πλαστρη,εβαζα μια κ.γ.γεμιση και το εκλεινα.
Το κλεινουμε οπως θελουμε με οτι σχεδιο μας αρεσει αφου η ζυμη μας ειναι ευπλαστη.
Αλειψουμε με ανακατεμενο κροκο αυγου και λιγο γαλα.
Εριξα και λιγο σουσαμι ετσι για την τσαχπινια παντα.
Εγιναν αφρατα και πικαντικα επειδη εβαλα πικαντικη φετα.
* κανω ενα μικρο μπαλακι, το ανοιγω με τον πλαστρη λιγο μακροστενο,το χαραζω με ενα μαχαιρι σε οσες λωριδες με φτανει η ζυμη και αφηνω λιγο στην ακρη, βαζω μια κ.γ.γεμιση στην ακρη που δεν εχω χαραξει και αρχιζω να το κανω ρολακι.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.