Συνταγές
Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για νόστιμα τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ νερό
250 γρ γιαούρτι
1 αυγό
αλάτι
800 γρ αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Γέμιση
400 γρ φέτα
2 κ σ τυρί Φιλαδέλφεια
4 κ σ γκούντα η άλλο τυρί που λιώνει
1 αυγό
αλάτι πιπέρι δυόσμο ξερό η ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε λάδι νερό γιαούρτι αυγό αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι
Σε άλλο μπολ σπάμε τη φέτα και όλα τα υλικά ανακατεύουμε καλά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα
Παίρνουμε λίγο ζυμάρι το ανοίγουμε στρογγυλό πιτακι σε λαδωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και πιέζουμε να κλείσει γυρίζουμε γύρω γύρω το ζυμαρακι και κάνουμε το σχέδιο στη φωτογραφία η το πατάμε απλά με ένα πιρούνι
Βάζουμε σε λαδόκολλα τα τυροπιτάκια αλείφουμε με ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 αντιστάσεις μέχρι να ροδισουν.
Εγώ είχα λιγότερη φέτα και το υπόλοιπο ζυμάρι το έκανα με λουκάνικακια
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πρωτότυπο γλυκάκι – μελόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ. αλεύρι
200γρ. βούτυρο
150γρ. μέλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το μέλι. Προσθέτουμε το λεμόνι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε την πάστα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά και αφού ψηθεί πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.