Συνταγές
Είναι πραγματικά υπέροχο. Γίνεται τυρί κρέμα με γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
1 kg γιαουρτι (εγω εβαλα στραγγιστο 2%)
1 κ.σ.κοφτο αλατι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε το γιαουρτι με το αλατι.Τοποθετουμε σε τσαντιλα η οτι εχετε αλλα να ειναι λεπτο το υφασμα .Το δενουμε με σχοινακι το κρεμαμε σε μια κουταλα την οποια εφαρμοζουμε πανω απο μια κατσαρολα.
Βαζουμε στο ψυγειο για 2 ημερες ωστε να στραγγισει ολα τα υγρα του.Ανοιγουμε και απολαμβανουμε.Εαν θελετε μπορειτε να βαλετε μεσα και διαφορα μυρωδικα.
*Το έχω εξελίξει… Βάζω οπωσδήποτε άνηθο και άλλοτε προσθέτω άσπρο πιπερι ή λίγο μπουκοβο!!!! Επίσης για να το συντηρήσω, όπως λέει και ο Άκης, το κάνω μικρά μπαλάκια και το τοποθετώ σε βάζω κλειστό με λάδι….. Το έκανα στην αρχή… Μετά είδα ότι δεν προλαβαίνει να χαλάσει και το σταμάτησα…… Είναι υπέροχο και κατάλληλο για δίαιτα!
**Εγώ αφού στραγγίσει το κάνω μπαλάκια και τα βάζω σε βάζο με ηλιέλαιο στο ψυγείο. Έτσι διατηρούνται πολύ καιρό.
***Η συνταγή είναι πολύ παλιά και γνωστή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με διάφορα ονόματα, όπως πχ στην Κρήτη σαν “Τυροζούλι”.
Ανήκει ουσιαστικά στην κατηγορία ricotta.
Στην πρώτη του φορά που το παρουσίασε ο Άκης πρότεινε να το αφήνετε μια μέρα στο ψυγείο, κατά την γνώμη μου σε αυτή την περίπτωση βγαίνει υπερβολικά μαλακό και σχετικά νερουλό (σχεδόν σαν cottage). Προσωπικά προτιμώ να το αφήνω 3-5 μέρες (αδειάζοντας τα υγρά από το δοχείο 1-2 φορές την ημέρα).
Όπως ήδη αναφέρθηκε σε μερικά, παραπάνω, σχόλια, μπορεί να κάνει κανείς, διάφορες παραλλαγές, με την προσθήκη διαφόρων μπαχαρικών ‘η/και μυρωδικών ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία.
Με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση για cheescake χαμηλών λιπαρών.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Μαρινα Μισαηλιδου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”