Συνταγές
Μόλις βγήκαν από το φούρνο τα τσουρέκια μας – Καλή Ανάσταση, με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια( ζητάω από το φούρνο της γειτονιάς μου , επίσης και τη μαγιά)
10 αυγά( θερμοκρασία δωματίου)
800γρ.ζαχαρη
4 βανιλιες άρωμα
1 σακουλάκι μαχλεπι
1 σακουλάκι μαστίχα( τη βάζω στο μουλτι με δύο κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη και την τρίβω, αν και το μαχλεπι δεν είναι τριμμένο, ρίχνω και αυτό στο μουλτι)
αμύγδαλο φιλέ
750 ml γάλα χλιαρό
200 γρ.μαγια νωπή
300 γρ .φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ , ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα χλιαρό ανακατεύουμε καλά να λιώσει,
χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε κι αυτό το μείγμα στο γάλα προσθέτουμε τα μυρωδικά , ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ( αφού το έχουμε κισκινισει)
τέλος έχουμε λιώσει το βούτυρο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε λίγο λίγο,δε ζυμωνουμε , αναδιπλώνουμε …
Βάζουμε το σκεύος σε ζεστό μέρος ( σκεπάζουμε με κουβέρτα) περίπου σε1 με 2 ώρες το μείγμα έχει ανέβει…
Αναδιπλώνουμε το μείγμα να κάτσει, και πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε , τα αφήνουμε στο ταψί ( αφού έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί) 20 λεπτά να ανέβουν ξανά,αλοιφουμε με αυγό αραιωμένο με γάλα εβαπορε, ρίχνω το αμύγδαλο φιλέ
ψήνουμε αντιστάσεις στους 170 βαθμούς,στη μεσαία περίπου θέση,για 25 με 30 λεπτά ( εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνου)…
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο και τα μεταφέρουμε στο τραπέζι, αφου έχουμε στρώσει τραπεζομαντηλο και αντικολλητικο χαρτί, αργά το απόγευμα προς βράδυ αφού έχουν κρυώσει,τα βάζουμε σε σακουλάκια τροφίμων, και αν θέλουμε στη κατάψυξη, όταν τα βγάλουμε , περιμένουμε να ξεπαγωσουν, και είναι σαν να έχουν ψηθεί λίγο πριν…..
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.