Συνταγές
Δεν έχουμε λόγια για την πιο τραγανή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ησυνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά από πολύ καλό πλύσιμο και στράγγισμα
Κόβουμε: σπανάκι, πράσα, κρεμμυδάκια φρέσκα, ξερά, άνηθο, καυκαλίθρες, μυρώνια, κρεμμύδι ξερό, περίπου 800 γρ. φέτα πικάντικη.
Ρίχνουμε στο μείγμα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρύζι για να απορροφήσει τα υγρά.
Ανοίγουμε φύλλο, από ζυμάρι, στο οποίο έχουμε βάλει αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ελάχιστο λάδι και ξύδι, αλατάκι και νερό όσο πάρει για να γίνει το ζυμάρι σχετικά σφιχτό. Βάζουμε την σπανακοτυρόπιτά μου, (στριφτή), σε λαδωμένο ταψί, ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα καλό, στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πίτα με φέτα και σπανάκι, με σπιτικό φύλλο και σόδα.
Η συνταγή είναι της κ. Palmyra Aristou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
700 γραμ. αλεύρι
1 φλυτζάνακι λάδι
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
και ένα κουτί ανθρακούχα σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και τα χωρίζουμε σε δώδεκα μπαλάκια. Χωρίζουμε σε έξι και έξι τα αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Γέμιση
Αχνίζουμε το σπανάκι, ρίχνουμε κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ένα πράσο, δύο αβγά και φέτα. Ανά έξι μπαλάκια ανοίγουμε ένα φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το κάτω φύλλο και βάζουμε την γέμιση. Μόλις γεμίσουμε και την στρώσουμε ομοιόμορφα, στρώνουμε σουρωτά το επάνω φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Πιτσιλάμε με λίγο νερό από πάνω και στη διάρκεια του ψησίματος περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο -Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς !!!!
Η συνταγή είναι της κ. Palmyra Aristou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ