Συνταγές
Τραγανή και νόστιμη τυρόπιτα – μπουκιά και συγχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση:
200 -250 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ.τσ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Λίγο πιπέρι μαύρο
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λίγο μοσχοκάρυδο
Όλα μαζί καλό ανακάτεμα
Για επάλειψη:
2_3 κσ εβαπορέ αδιάλυτο
1-2 κγ ελαιολαδο
Ανακατεύω μαζί τα υλικά
Για πασπαλισμα:
Σπόρους ή σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ξεκουράσουμε το ζυμάρι μου ,χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια
Ανοίγουμε σε μικρά φύλλα ,λίγο μικρότερα από το μέγεθος πιάτου φρούτου
Δημιουργουμε 2 πυργάκια ανά 4-5 πιτάκια ,αφού αλειψουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο
Τυλίγουμε με μεμβράνη ,ξεχωριστά το κάθε πυργάκι μου και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά
Τα βγάζουμε και ανοίγουμε ,σε ένα φύλλο το κάθε πυργάκι με πλάστη ,πασπαλίζονται με νισεστέ τον πάγκο και το φύλλο
Το ενα φύλλο το βάζουμε στο ταψί ,ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω ,στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και ακολουθουμε τις διαδικασίες ,όπως κάνουμε τις πίτες
# Εναλλακτικά ,αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη πίτα ,χρησιμοποιουμε το ένα πυργάκι
Το ανοίγουμε όπως περιγράφουμε πιο πάνω ,ρίχνουμε την γέμιση και το διπλώνουμε σαν ένα τεράστιο τυροπιτάκι ,δημιουργώντας κόθρο γύρω -γυρω
Αλείφουμε με γάλα+ λάδι
Πασπαλίζουμε με σπόρους ή σουσάμι
Ψήνουμε στους 170 β, στον αέρα για 40-50 λεπτά περίπου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”