Συνταγές
Το τέλειο κέρασμα – Σοκολατάκια Καριόκα για τις υπογλυκαιμίες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά:
•100 γρ. καρύδια
•250 γρ. Κέικ ή μπισκότα πτιμπερ
•120 γρ. βούτυρο
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
•10 γρ. κονιάκ
•15 γρ. κακάο
•350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
•1 κ.σ. μέλι
•1 κ.γ. κοφτό κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν για να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε με σοκολάτα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Από τη στιγμή που τα σοκολατάκια είναι παγωμένα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα αμέσως.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”