Συνταγές
Το σπίτι μύρισε κουλουράκια – πραγματικά υπέροχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ 200 γραμ βουτυρο με 120 γραμ ζαχαρη και 40 γραμ ηλιελαιο ..
προσθετουμε ενα αυγο ξύσμα απο μισο πορτοκαλι 40γραμ γαλα ,δυο βανίλιες και 400 γραμ αλευρι με μισο κουταλακι μπεικιν ..
ζυμωνουμε και βαζουμε μια ωρα στο ψυγειο ..κανουμε τα κουλουρακια περναω με αυγο και ψηνουμε στους 160 για 25 λεπτά με αερα
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “Χρυσές Συνταγές”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχα κουλουράκια με βανίλια που σκίζουν και από εμφάνιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-Μαγειρικές Απολαύσεις”
Υλικά
400 γμ βούτυρο
300 γμ ζάχαρη
3 βανίλιες
1 μισή φάκελο μπαικιν
6 αυγά
200 μλ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κιλό αλεύρι γοχ
3 κσ κακάο κοφτές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη μετά ένα ένα τα αυγά αλεύρι κοσκινισμένο με μπαικιν και ρίχνουμε εν αλαξ γάλα και αλεύρι η ζύμη μαλακή και να πλάθεται
Ψήνουμε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσει πριν το ψήσιμο αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο
Αν τα θέλουμε δίχρωμα χωρίζουμε ένα τέταρτο της ζύμης και προσθέτουμε το κακάο
Το σχέδιο
Κάνουμε ένα μπαλάκι όσο ένα καρύδι
Το ανοίγουμε πιτακι πάχους 1 εκατοστο
Στο κέντρο κάνουμε λακκούβα με την βάση ενός μικρού ποτηριού
Με το μαχαίρι χαραζουμε γύρω γύρω
Ενώνουμε με το χέρι να κολλήσει ανά 2 χαρακιές
Στο κέντρο που είναι η λακκούβα βάζουμε τη σκούρα ζύμη ένα μπαλάκι όσο ένα κουμπί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-Μαγειρικές Απολαύσεις”
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ωραία τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια με μπόλικο σουσάμι – η τελεια παρέα του καφέ!
Η εκτέλεση είναι από κ. Fotini Gatzi – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι Ρετσίνα, 2 ποτήρια ηλιέλαιο ξύσμα πορτοκαλιού 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 βανίλια, 800 γρ αλεύρι γοχ και 1 φακελάκι μπέικν μπαουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το ηλιέλαιο τη Ρετσίνα το ξύσμα τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλεύρι ανακατεμενο με το μπέικν μπαουντερ ζυμώνουμε φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά και πλαθουμε κουλουράκια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Aggeliki Kalaitzi – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.