Υλικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
230 γρ. λάδι
2 κ.γλ. σόδα
2 κ. γλ. κανέλα
900 γρ. τριμμένα καρότα (έβαλα 350 γρ.)
230 γρ. ξανθές σταφίδες
200 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα (έβαλα 100 γρ. γιατί δεν μας πολυαρέσουν)
Γλάσο
-680 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα 400 γρ.)
-330 γρ. ζάχαρη άχνη (έβαλα 200 γρ.)
-1 κ. γλ. υγρή βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε καλά δύο στρόγγυλες φόρμες διαμέτρου 24-26 εκ. (εγώ το έκανα σε μία φόρμα και μετά το χώρισα στη μέση, όπως το παντεσπάνι). Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και σιγά – σιγά ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε με κουτάλι τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Το απλώνουμε στο κέικ αφού κρυώσει.