Γλυκα
Το Διάσημο Ρεβανί Βέροιας για αφράτο και όχι τρυπητό σώμα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτο το Ρεβανί Βέροιας ειναι πραγματικα ενα αριστουργημα γιατι τα εχει ολα ειναι σπυρωτο και ζουμερο, καλοψημενο και πολυ πολυ γευστικο απο την εικονα και μονο μπορουμε να βγαλουμε τα συμπερασματα μας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το γλυκό
-270 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-30 γρ. μπέικιν πάουντερ
-200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
-50 γρ. βούτυρο γάλακτος (Αιγοπρόβειο)
-260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-6 κρόκους αυγών
-3 βανίλιες
-2 δάκρυα μαστίχας Χίου σε σκόνη
-500 γρ. γιαούρτι πρόβειο
-6 ασπράδια αυγών
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
για το σιρόπι
-1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
-1 κιλό νερό
-χυμό από μισό λεμόνι
για τη διακόσμηση
-θρυμματισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέηκιν πάουντερ σε ένα μπωλ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρι, το βούτυρο, τις βανίλιες και την μαστίχα Χίου για 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα, την οποία αδειάζουμε στην λεκάνη με το μίγμα.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ πολύ καλά και με αργές κινήσεις.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού.
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μόλις αρχίσει να βράζει.
Σιροπιάζουμε με κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το κόβουμε.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “Ρεβανί Βέροιας” είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Μην σας λέω πολλά δοκιμάστε την και απλά ΣΟΚ!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT=
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!