Συνταγές
Το Αγαπημένο μου γιαουρτογλυκό ! Ζουμερό και πεντανόστιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το γιαουρτογλυκό θα το αγαπήσεις για την ευκολία με την οποία φτιάχνεται και για την γεύση του! Το τέλειο σιροπάκι του το κάνει ζουμερό και θα το λατρέψουν όλοι σας οι καλεσμένοι!
Υλικά
Για το Σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Για το Γλυκό
5 αυγά
250 γρ ζάχαρη
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
200 ml σπορέλαιο
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Στην συνέχεια προχωράμε με το γλυκό μας. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, αρωματίζουμε με τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν παόυντερ και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε χυλό.
Όταν είναι έτοιμος ο χυλός, τον απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 40×27 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το γιαουρτογλυκό μας να ροδίσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ελέγχουμε με μία οδοντοφλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
Κατόπιν σιροπιάζουμε το γλυκό μας με την γνωστή μας διαδικασία: Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες, προσθέτοντας λίγο ινδοκάρυδο και μία φέτα λεμόνι! Θα το λατρέψετε! Καλή απόλαυση!
Δες βήμα βήμα τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί :
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!