Συνταγές
Το ένα καλύτερο από το άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ τα μπιφτέκια
700γρ κιμά ένα αυγό ένα κρεμμύδι μαϊντανός αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο ζυμώνουμε πλάθουμε βάζουμε κ τυρί αλατοπιπερώνουμε της μπριζόλες σκόρδο θυμάρι λίγο ελαιόλαδο κ το κοτόπουλο αλάτι πιπέρι λίγη μουστάρδα λίγο λεμόνι λίγο κάρυ λίγο τσιλι πάπρικα καπνιστή φούρνο ψήσιμο 200βαθμους πάνω κάτω για μια ώρα κ λίγο
ΓΙΑ το ρύζι μπαζματι
4 ποτήρια νερό δύο ρύζι ένα δαφνοφυλλα αλάτι πιπέρι βράσει το νερό Ρίχνουμε το ρύζι βράζουμε για 10 λεπτά
ΓΙΑ το Ραβανί
κτυπάνε τα 5 αυγά ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε τα κίτρινα 200 γρ ζάχαρη κοκκινίζω ενα ποτήρι σιμιγδάλι κ ενα ποτήρι αλευρι ενα μπέικιν παουντερ μια βανίλια ένα ποτήρι λάδι καλαμποκέλαιο ξύσμα πορτοκαλιού τα ενσωματώσουμε στη συνέχεια ψήνουμε στους 170βαθμούς για 40λεπτά .Προηγουμένως έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι 2.5 ποτήρια νερό 2.5 ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας δύο γαρύφαλλα φλούδα από ένα λεμόνι ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκάλι βράζουμε 5 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει το νερό να βράζει το σιρόπι κρύο το Ραβανί ζεστο .
Τα σαρμαδακια
Για εκατο αμπελοφύλλα 2.5 ποτήρια ρύζι Καρολίνα ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ένα κρεμμύδι ξερό ενα ματσάκι δυόσμο ένα ποτήρι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι το ξερό σοτάρουμε μετά Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι δυόσμο το ρύζι το νερό .τυλίγουμε τους σαρμαδες αφού προηγουμένως τα έχουμε πλένει κ ζεματησει για λίγο
τα βράζουμε για 20 λεπτά σερβίρουμε με γιαούρτι η με ότι θέλει ο καθένας
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.