Συνταγές
Ακόμα δεν μπήκε καλά καλά το καλοκαίρι κι αρχίσαμε να λιώνουμε – Υπέροχη τούρτα παγωτό γεμάτη αρώματα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πόπη Μητραλέλη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπάμε μια φυτική Ερμόλ με 1 ζαχαρουχο ( παγωμένα) και 2 κάψουλες βανίλια να αφρατέψουν . Χωρίς εβαπορέ. Στο 1/3 της κρέμας βαζουμε 2 κουταλιές της σούπας περίπου κακάο και σταγόνες κουβερτουρας.
Πολτοποιηουμε 2 χούφτες φράουλες ( γύρω στις 15) μαζί με λίγη άχνη στο μούλτι κι ενσωματωνουμε με μία σπάτουλα στο άλλο 1/3 της κρέμας.
Βάζουμε μεμβράνη σε μακροστενη φόρμα, κανουμε βάση με μία στρώση μπισκότα Μιράντα ( είναι πιο αφράτα από τα Πτι Μπερ) .
Άπλωνουμε πρώτα την σοκολάτα, μετά τη φράουλα και τελείωσα με κρέμα και τριμμένη κουβερτούρα.
Σκεπασα με τη μεμβράνη και κατάψυξη
Η Συνταγή είναι από Πόπη Μητραλέλη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολο παγωτό με γεύση αυθεντική καιμάκι, πολύ γευστικό, μυρωδάτο, χωρίς ίχνος κρυστάλλων
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρουχο
1 Ermol (σαντιγί στο τσιγκινο κουτάκι)
2 κουταλιες μελι για να μην πιασει κρυσταλλους το παγωτο
2 _3 κουταλιες σουπας βανιλια (υποβρυχιο με γευση μαστιχας!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μιξερ χτυπαμε πρωτα το Ermol για 8 λεπτα
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρουχο..(Να είναι παγωμένα) χτύπημε για αλλα 3 λεπτά και ρίχνουμε το μελι και την μαστίχα που εχουμε λιώσει σε μπεν μαρι
τοποθετούμε σε μπολ με στρώσεις σιρόπι βύσσινο και βάζουμε στην κατάψυξη
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.