Συνταγές
Τούρτα Ουράνιο Τόξο με μους λευκής σοκολάτας…Τέλεια ιδέα για γενέθλια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για το κεικ βανίλια
440 γρ. βιταμ εκτός ψυγείου
400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
8 αυγά
3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανιλιες
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
6 χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε, πράσινο, μοβ, 7-8 σταγόνες από το καθένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι ν αφρατεψει αρκετά το μείγμα μας. Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε για αλλά 5 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το γάλα, κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπεικιν ανακατεύοντας πολύ αργά με μια μαριζ. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 6 ίσα μπολ, προσθέτουμε τα χρώματα, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ταψάκια 26 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-15 λεπτά περίπου στον αέρα…
Για την γέμιση
600 ml κρέμα γάλακτος
360 γρ. Κουβερτούρα λευκη
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί. Την αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να σφίξει και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο…
Σιρόπι
1,5 φλ. Νερό
1,5 ζάχαρη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε για 5 λεπτά ( από την ώρα του βρασμού)
Στήσιμο
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο ένα ένα παντεσπάνι σιροπιαζοντας και απλώνοντας ενδιάμεσα την μους… τελειώνουμε με σαντιγί και γαρνίρουμε με ότι προτιμάμε….