Συνταγές
Φανταστικό γλυκό – τούρτα με γεύση καραμέλα ορεο και σοκολάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παντεσπάνι :
αγοραστο λόγω έλλειψης χρόνου
Σιρόπι για παντεσπάνι:
1 κούπα ζάχαρη , 1 κούπα νερό , χυμό μισού λεμόνιου, 1 βανιλια
Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σιροπιαζουμε τα παντεσπάνια
Γέμιση :
2 μορφατ
1 ζαχαρούχο
1 καραμελωμενο ζαχαρούχο
1 συσκευασία ορεο
Επικάλυψη γκαναζ:
200 γρ κουβερτουρες
100 γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα και λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα σε αυτή.
Χτύπησα τα μορφατ να αφρατεψουν προσθεσα το ζαχαρούχο και ,χτυπησα να γίνουν ένα .χωρισα το 1/3 σε ενα μπολκ προσθεσα τα μπισκοτα και τα ανακάτεψα με μια μαριζ .
Στο υπόλοιπο έβαλα το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπησα με το μίξερ.
Αφού συναρμολογησουμε τη τούρτα τη καλύπτουμε με τη γκαναζ και στολιζουμε με διάφορες σοκολάτες,γκοφρέτες και μπισκοτα!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις εκπληκτική τούρτα καραμέλα παγωτό – η γεύση της δεν υπάρχει
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
700γρ κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά, 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο, να είναι κρύα και τα δύο και 100γρ σάλτσα καραμέλα, .(μπορούμε να βάζουμε το σίροπι έτοιμο, εγώ το έφτιαξα μόνη μου, σε ένα μπολ βάζουμε 60 γρ καστανή ζάχαρη, 60 γρ κρέμα γάλακτος, 40 γρ βούτυρο λιωμένο, μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά στους 800 w).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος όχι πολύ σφιχτή, σαν γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο και το αφήνουμε μέχρι να ανακατευτούν.
Σε μία φόρμα σιλικόνη του κέικ ρίχνουμε την κρέμα παγωτό και προσθέτουμε που κ που σάλτσα καραμέλα. Βάζουμε την φόρμα στο κατάψυξη για 5-6 ώρες ή όλη νύχτα.
Ξεφορμαρουμε εύκολα από την φόρμα σιλικόνης. Ρίχνουμε πάνω ότι θέλουμε, εγώ έβαλα φουντούκια χοντροκομμένα και σάλτσα Καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.