Τουρτες
Ήρθε συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό – τούρτα κατσαρόλας / πάστα ταψιού μωσαϊκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια ακόμη ωραία συνταγή για να την φτιάξουμε, οικονομική και εύκολη για τούρτα κατσαρόλας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 λίτρο γάλα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. κορν φλάορ
150 γρ. κουβερτούρα 52%
400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα, αδειάζουμε το γάλα, 300 γραμμάρια από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, το κορν φλάορ, και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε έως ότου να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα μπωλ σπάζουμε τα μπισκότα πτι μπερ και αδειάζουμε κατόπιν το μίγμα από την κατσαρόλα. Με τη μαρίζ ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ένα τσέρκι 25Χ35 εκατοστά επάνω σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα με τα μπισκότα. Το στρώνουμε καλά και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει κρέμα. Οσο χτυπάμε αδειάζουμε και 100 γραμμάρια από το ζαχαρούχο γάλα.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, και αδειάζουμε με τη μαρίζ την κρέμα και την ισιώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα πτι μπερ, αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε την τούρτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Για περισσότερες συνταγές με “τούρτα κατσαρόλας” μπες ΕΔΩ !
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο για να εκτελέσεις και εσύ την πιο νόστιμη συνταγή :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis