Συνταγές
Τέλεια τούρτα κατσαρόλας (μωσαϊκό) για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Papageorgiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 λίτρο γάλα, 400 γραμ ζαχαρούχο, 100 γραμ βούτυρο, 80 γραμ κορν φλάουρ , 150 γραμ κουβερτούρα, 450 γραμ μπισκότα πτι μπερ, 1 μόρφατ
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 300 γραμ ζαχαρούχο, το βούτυρο , το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρολα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα τσερκι 24 εκατοστών κ βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Χτυπάμε το μορφατ με τα υπόλοιπα 100 γραμ απ το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει σαντυγι. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω κ τοποθετούμε τριμμένη κουβερτούρα!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Papageorgiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι προτάσεις μας δεν σταματάνε.. Δες παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για μία νόστιμη τούρτα κατσαρόλας που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό!
Η συνταγή από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε ένα και μισό λίτρο γάλα 6κουταλιες ζάχαρη από το γάλα κράτησα 100.ml περίπου και λιωνουμε ένα Κάστερ παουντερ μόλις ζεστάθηκε το γάλα ριχνουμε το Κάστερ παουντερ( είναι 80 γρ αν δεν μπορείτε να το βρείτε τότε βάλτε άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια.)
Ανακατεύουμε συνέχεια μόλις έγινε κρέμα το έβγαλα από την φωτιά έριξα δύο κουβερτουρες ένα πακέτο πτι Μπερ και ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα τα άπλωσα σε ένα τσερκι η σε ταψί η σε τάπερ ότι έχετε το άφηνουμε να κρυώσει
Μετά χτύπαμε ένα φάκελο garni με 200 ml γάλα το βαζουμε από πάνω και ριχνουμε λίγο σοκολάτα από πάνω
Η συνταγή από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”