Συνταγές
Τούρτα υπερπαραγωγή αμυγδάλου σε σχήμα κουκουνάρι – Απλά καταπληκτική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το παντεσπάνι
6 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη τα χτυπάΜΕ πάρα πολύ καλά μέχρι που να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν ελαφρώς πρόσθετουμε 2 βανίλιες σταματάω το μίξερ σε μία λεκανίτσα αναμειγνύουμε 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν και μισό ποτήρι και λίγο παραπάνω αμύγδαλο πούδρα
Ανακατεύουμε κυκλικά με μία κούτα να βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το στρώνουμε και Το ψήνουμε 15 λεπτά στους 170 αντιστάσεις
Σιρόπι
ένα ποτήρι ζάχαρη ένα ποτήρι νερό τα βράζουμε 5 λεπτά
Προσθέτουμε στο τέλος λίγες σταγόνες από λεμόνι το σιρόπι ζεστό το παντεσπάνι κρύο
για την κρέμα
800 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 10 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κάψουλες βανίλιας μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη και 4 κρόκους αυγών
Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 50 gr φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Αλλάζουμε σκεύος το βάζουμε σε πλάκες σκεύος βάζουμε μεμβράνη από πάνω για να μην πιάσει κρουστά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει
Ένα φάκελο σαντιγί garni το χτυπάμε με 200 γραμμάρια παγωμένο γάλα μέχρι που να στέκεται όταν γίνει κρύα του κρέμα την αναμιγνύουμε μαζί με τη σαντιγί
Για τη συναρμολόγηση
ένα φύλλο παντεσπάνι κάτω σιροπιάζουμε με το κουτάλι σιγά-σιγά ρίχνουμε κρέμα άλλο ένα φύλλο παντεσπάνι από πάνω ξανά κρέμα
Στο τέλος θρυμματισμένα παντεσπάνι με κρέμα και μπόλικα αμύγδαλα καβουρδισμένα από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.