Συνταγές
Τούμπανο αφράτα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη:
450 ml νερό χλιαρό περίπου(ή ζύμη πρέπει να είναι σαν ζύμη ψωμάκι) , ενάμισι κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, ένα κ.σ ξύδι , ένα φακελάκι μαγιά, 800 γρμ αλεύρι γ.ο.χ..
Για την γέμιση
300 φέτα, 200γρ κασέρι, 100γρ ανθότυρο, λίγο δυόσμο και πιπέρι(βάζουμε ότι τυρί θέλουμε) .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνω να φουσκώσει μισή ώρα στο φούρνο που το έχουμε ζεστάνει στους 40 βαθμούς Μόλις φουσκώνει, κόβουμε 4 μπαλάκια .Το κάθε ένα το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν ένα πιάτο και γεμίζουμε.
Ξανακλείουμε καλά και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει το τυρί παντού, τηγανίζω σε αρκετά ζεστό λάδι, αλλά προσοχή:
το χαμηλώνουμε στο 4 ( η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι 9 ) και γυρίζουμε με δύο πηρούνια συχνά πάνω κάτω το τηγανόψωμο για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα,να τηγανιστεί καλά και να ψηθεί και να φουσκώσει εσωτερικά καλά (δίχως να καεί από έξω ή και να μείνει άψητο από μέσα).
περίπου 5-7 λεπτά το κάθε τηγανόψωμα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα κλασσικά και αγαπημένα τηγανόψωμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-Χρυσές Συνταγές”
Υλικά για 7 μεγάλα :
500γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250γρ νερό χλιαρό
50γρ γάλα χλιαρό
1κ.γ.ζαχαρη
1 ½ κ.γ. αλάτι
2κσουπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το γάλα ,έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη ,το ελαιόλαδο ,λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε, αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη
Κόβουμε σε 6 μπαλάκια
Ανοίγουμε σ εάν πιάτο με τα δάχτυλα μας το ζυμαράκι, γεμίζουμε με ότι θέλουμε( πχ με φέτα) ,κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-Χρυσές Συνταγές”