Συνταγές
Τι σούπερ γαλατόπιτα με μαστίχα, είναι αυτή !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μα αφού είναι το αγαπημένο γλυκό της οικογένειας!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 λίτρα γάλα κατσικίσιο, 5 αυγά, 2 φλυτζάνες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 3 κτσ. βούτυρο φρέσκο, 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη, κανέλα και σουσάμι στην επιφάνεια, 1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη!
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά με τη ζάχαρη, κι ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβωλιάσει!
Ρίχνουμε και το βούτυρο με τη μαστίχα και κατεβάζουμε από τη φωτιά!
Χτυπάμε τ’ αυγά, και τα ρίχνουμε στο μείγμα!
Σε βουτυρωμένο πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα!
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Δεν την φτιάξατε ακόμα? Εσείς χάνετε! Συνταγή για τέλεια γαλατόπιτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
-1 φύλλο σφολιάτας για την βάση
-1 λίτρο γάλα
-1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-1 κτσ. Corn Flour
-1 βανιλέτα
-2 αυγά
-2 κτσ. γεμάτες βούτυρο
-1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε την σφολιάτα. Βουτυρώνουμε την σφολιάτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.
Αδειάζουμε την κρεμά πάνω στο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες και ψήνουμε σε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170°C στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, έως ότου να ροδίσει καλά.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”