Συνταγές
Τι σας έχω; Κάτι πολύ καλό ετοιμάζεται..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα πιο νόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο να αντεχει το χερι, 2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο να αντεχει το χερι, 2 φακελακια μαγια ξερη η 25 γρ νωπη, 2 κ.σ. ζαχαρη, μισο ποτηρι σπορελαιο, 1 κ σ.αλατι, 9 ποτηρια αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τις μαγιες και την ζαχαρη στο μπολ!Ριχνουμε το νερο και το γαλα ανακατευουμε με συρμα καλα. Συνεχιζουμε ριχνουμε το σπορελαιο και το αλατι ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε 4 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα. Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ζυμωνουμε. Ριχνουμε μισο ποτηρι αλευρι και ζυμωνουμε. Βαζουμε στον παγκο μισο ποτηρι αλευρι και βαζουμε την ζυμη πανω. Αρχιναμε να ζυμωνουμε.
Τελος αλευρωνουμε συνεχεια τα χερια με το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε μια αφρατη ζυμη να μην κολλαει. Λαδωνουμε ενα μπολ και βαζουμε μεσα την ζυμη. Την λαδωνουμε απαλα απο πανω. Την σκεπαζουμε για 1 ωρα. Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια. Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες. Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα. Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες φυλλαρακια οχι στρογγυλα μακροστενα. Βαζουμε στην ακρη τους κασερι-ζαμπον η μορταδελα και τα κλεινουμε. Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι. Τα σκεπαζουμε για 40 λεπτα. Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο ριχνουμε σουσαμι και τα.ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ. μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν εμενα ψηθηκαν σε 25 λεπτα. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”