Connect with us

Γλυκα

τιραμιφρεζιέ: απιστία με τιραμισού και φράουλες

Published

on

P1080055ed600

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

(για ένα μπολ διαμ. 20-23 εκατ. ή 6 άτομα – ως 10+ αν το κάνετε σε ποτήρια ουίσκι) 750 γραμ. φράουλες (250+500 γραμ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 γραμ. μασκαρπόνε
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
2 αβγά χωριστά οι κρόκοι απ΄τα ασπράδια
200 ml κρέμα γάλακτος κανονική (full fat)
150 ml Porto ή Τia Maria ή Cointreau
κόκκινη ζάχαρη ή χοντροκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία: 30 λεπτά συν ο χρόνος για το μαρινάρισμα και o υπόλοιπος (πριν και μετά) στο ψυγείο. Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε τις μεσαίου μεγέθους προς μικρές φράουλες, που είναι πιο εύγευστες και αρωματικές. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο τέλος τουλάχιστον 4-5 ώρες για να απορροφήσουν τα σαβαγιάρ τα υγρά από τις φράουλες και να δέσει όλο μαζί.

Μην επιχειρήσετε μισή ποσότητα συνταγής για κανένα λόγο –όλοι θα θέλουν κι άλλο και θα εκτεθείτε. Χρησιμοποιήστε γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος. Η διαφάνεια επιτρέπει στις στρώσεις φράουλας-κρέμας να φαίνονται, πράγμα ελκυστικό στο τραπέζι.. Μέτριας δυσκολίας συνταγή γενικά, αλλά αρκετά εύκολη αν ήδη είστε εξοικειωμένοι με το κανονικό τιραμισού.

Ετοιμάζετε τις φράουλες: Κρατάτε μερικές (4-5 ανάλογα με το μέγεθος) για το γαρνίρισμα και κόβετε τα 250 γραμ. σε πολύ λεπτές φέτες περί τα 2-3 χιλ. Τις βάζετε σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ, προσθέτετε την άχνη (2 κ.σ.), και το μισό πορτό, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί δηλαδή πάνω σε κατσαρόλι με νερό που βράζει οριακά (ο βρασμός σχεδόν δεν φαίνεται), διατηρώντας τη χαμηλή φωτιά σταθερή.

Η βάση του μπολ πρέπει να είναι μέσα στο νερό. Αφήνετε έτσι για ½ ώρα να μαριναριστούν τα υλικά και αποσύρετε.
Σημείωση: Αν θέλετε να μην χρησιμοποιήσετε αλκοόλ (δεν θα είναι το ίδιο όμως), αντικαταστήστε το πορτό με νερό ή χυμό φράουλας.

Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μεταξύ, σε λεπτές φέτες περί τα 4-5 χιλ. και τις προσθέτετε στο μπολ μαζί με το άλλο μισό πορτό. Ανακατεύετε, ξανασκεπάζετε με την μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κάνετε την κρέμα: Χτυπάτε τους κρόκους με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη, να ενσωματωθούν καλά και το μείγμα κάπως να φουσκώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος (σε μίξερ) σε σαντιγί, την προσθέτετε στο μασκαρπόνε και ανακατεύετε να ενοποιηθούν. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα (δεν ρέει).

Με σπάτουλα παίρνετε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας και την ενσωματώνετε ‘διπλώνοντάς’ την στο μείγμα μασκαρπόνε-σαντιγί, με λίγες κατά το δυνατόν κινήσεις, πράγμα που βοηθάει το μείγμα να διατηρήσει τις φυσαλίδες αέρα που περιέχονται και να μείνει αφράτο. Με τον ίδιο τρόπο αναμιγνύετε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Ετοιμάζετε το τιραμιφρεζιέ – τιραμισού με φράουλες : Βγάζετε το μπολ με τις φράουλες απ’ το ψυγείο, τις σουρώνετε πιέζοντας ελαφρά (μην τις διαλύσετε) να φύγουν τα πολλά υγρά και κρατάτε χωριστά σε βαθύ πιάτο το ζουμί τους. Απλώνετε στη βάση του σκεύους 2-3 κουταλιές απ’ το μείγμα του μασκαρπόνε και βάζετε πάνω του, το ένα δίπλα στο άλλο τα σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτήξει σχεδόν στιγμιαία και γυρίζοντάς τα μέσα στο φραουλόζουμο με πορτό.

Κόβετε κάποια σαβαγιάρ προκειμένου να ακολουθήσετε το σχήμα του σκεύους. Απλώνετε πάνω τους τις μισές φράουλες και πάνω σ’ αυτές την μισή περίπου κρέμα. Με την ίδια σειρά (σαβαγιάρ-φράουλες-κρέμα) κάνετε άλλη μια στρώση και ισιώνετε την τελική επιφάνεια της κρέμας. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Σερβίρισμα: Βγάζετε το σκεύος με το γλυκό απ’ το ψυγείο και πασπαλίζετε με την κόκκινη ζάχαρη, αν την χρησιμοποιήσετε. Αν χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, σπάστε τα για δευτερόλεπτα στο μούλτι και περάστε τα για 1-2 λεπτά απ’ το τηγάνι (χωρίς λάδι, μέτρια φωτιά) να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Κόβετε τις φράουλες που κρατήσατε σε φέτες και γαρνίρετε την επιφάνεια κατά βούληση. Δείχνουν πάντως πιο ωραία αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς όγκους, βάζοντας άλλες φράουλες κάθετα και άλλες οριζόντια. Το τιραμισού με φράουλες σερβίρεται στα πιάτα όπως όλα του είδους, δροσερό και με μεγάλο κουτάλι.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  http://www.pandespani.com

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές43 λεπτά ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές17 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές21 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές23 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version