Συνταγές
Υπέροχη τούρτα τύπου τιραμισού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
ΣΙΡΟΠΙ
100 μλ ζεστό νερό διαλύουμε 1 κσ νες καφέ 1 κσ κακάο 1 κσ ζάχαρη 200 μλ γάλα κρύο 50 μλ κονιάκ.
ΚΡΕΜΑ
400 μλ κρέμα γάλακτος 36/% η 1 κουτί φυτική κρέμα μορφατ στο τενεκέ 200 γρ μασκαρπονε 100 γρ ζάχαρη άχνη 1 κσ κακάο κοσκινισμένο 2 κσ Μερέντα . 28-30 μπισκότα σαβαγιάρ.
Εκτέλεση :
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος το μασκαρπονε την ζάχαρη άχνη κρατάμε το 1/3 της κρέμας στην άκρη για την επικαλύψει αφήνουμε στο ψυγείο. προσθέτουμε την μερεντα και το κοσκινισμένο κακάο
Καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη ταψί 22 εκατοστών βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι βάζουμε στον πάτο όπου χρειάζεται κόβουμε και καλύπτουμε τα κενά συνεχίσουμε και καλύπτουμε με μια σειρά τα τοιχώματα του ταψιού πιέζοντας απαλά το μπισκότα για να πάει στο τοίχωμα του ταψιού δημιουργούμε βαθούλωμα
Αδειάζουμε την κρέμα συνεχίζουμε με τα μπισκότα σκεπάζουμε με μεμβράνη βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα βγάζουμε την μεμβράνη καλύπτουμε με την άσπρη κρέμα πασπαλιζουμε με κακάο.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “Μπαχάρι και κανέλα.”.