Συνταγές
Δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό τυραμισού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα σαβαγιαρ
Κρέμα : 1 κιλό κρέμα γάλακτος
2 πακετα μικρά τυρί κρέμα
2 ποτήρια του νερού άχνη
3 βανίλιες
Σιρόπι : 2 ποτήρια του νερού νερό
24 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη.
Εκτέλεση
Οταν βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ριχνουμε 6 κουταλιές σούπας νες καφε και 6 κουταλιές σούπας κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπαμε την κρέμα αρκετά καλά, βάζουμε το τυρί κρέμα, χτυπαμε λίγο και ριχνουμε τη ζάχαρη και τις βανιλιες.
Βουτάμε τα σαβαγιαρ ελαφρά στο σιρόπι και στρώνουμε. Ριχνουμε τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ και βάζουμε στο ψυγείο.
Πρίν το κόψουμε πασπαλίζουμε με κακάο και σκονη σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τυραμισού να το φας στο ποτήρι χωρίς τύψεις, μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή…
Η Συνταγή είναι από κ. Ekaterini Tsiflaidou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Υλικά:
Σαβουαγιάρ μπισκότα
Φράουλες
Ραβέντι
Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεύω μία βανιλίνη μέσα
Κακάο
Κανέλα
Εκτέλεση:
Καθάριζουμε το ραβέντι από την φλούδα του (όπως καθαρίζουμε το σέλινο )και το κοβουμε σε κομματάκια το βαζουμε σε κατσαρολάκι με ένα κουτάλι ζάχαρη και ένα κουτάλι κανέλα
Το άφηνουμε να αχνιστή για δέκα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια το κατέβαζουμε και το άφηνουμε να κρυώσει.
Σπάμε ένα μπισκότο σαβουαγιάρ μέσα στο ποτήρι βάζουμε δυο κουταλιές από το κρύο μου ραβέντι βάζουμε κομμένες σε κυβάκια φράουλες και μια στρώση στραγγιστό γιαούρτι περίπου τέσσερα κουτάλια
Ξανασπάμε ενα μπισκότο σαβουαγιάρ μετά δυο κουταλιές ραβέντι κυβάκια φράουλα,στραγγιστό γιαούρτι και τέλος λίγο κακάο και μιά τσιμπιά ζάχαρη από τα μπισκότα και μιά φραουλίτσα στην άκρη έτσι για την ολοκλήρωση της ομορφιάς
Η Συνταγή είναι από κ. Ekaterini Tsiflaidou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.