Συνταγές
Τεμπελοκεφτέδες στο φούρνο – έγιναν νοστιμότατοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κολοκυθάκια πράσινα ξυσμενα στο τρίφτη.
1 ντομάτα σέ μικρά κομματάκια
1 πατάτα μεσαία και αυτή στο τρίφτη 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όλα αυτά τα βάζω στο σουρωτηρι με λίγο αλάτι για 40′ και ύστερα στιβω καλλά με τά χέρια για να φύγουν τα υγρά τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τώρα σέ μπωλ και κει ρίχνω 2 αυγά χτυπημένα, 1 φλυτζανακι του καφέ κεφίρ, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο, αλάτι άν χρειάζεται, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, λίγο μοσχοκάρυδο, μισή κούπα τριμμένη φέτα τυρί με τά χέρια, μισή κούπα τυρί ρεγγατο τριμμένο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό είχα, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αυτό που λέει για χωριάτικο ψωμί , 1 κουταλιά της σούπας ούζο, 1 σφηνακι ελαιόλαδο.
Όλα αυτά τα ανακατεύουμε με κουτάλι όχι για πολύ διότι κατεβαίνουν υγρά ίσως.
Βάζω σέ κουταλιές στην λαμαρίνα, όπου πρώτα έριξα έτσι με το ροι λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
Από πάνω άλειψα με 1 αυγό επιπλέον με το πινέλο, πάλι λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στον αεροθερμο φούρνο στους 180 μέχρι να χρυσισουν, κοντά 20′. Α, τούτη την φορά ετριψα και 2 αμπελόφυλλα μέσα στο μουλτι.
Όποιος θέλει μπορεί και να τους τηγανίσει βέβαια
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.