Συνταγές
Τελείωσαμε και τα κουλουράκια μας ,να ετοιμαζόμαστε , σιγά σιγά για το Πάσχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Athena Kartezini Gardikiotes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 παουν βούτυρο (454 γραμμάρια,σε θερμοκρασία δωματιου ,ολα τα υλικα ),1,1/2 κούπα ζάχαρη ,1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιου και ξισμα,1 κουταλακι του γλυκού μπέικιν σόδα ,2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,2 βανίλιες ,1 ολόκληρο αυγό και 5 κροκους ,αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη (περίπου 7 και ίσως μισή κούπα παραπανω με προσοχή)
Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ ,να χτυπηθεί ,έως ότου γίνει αφράτο
προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη,μετά το ολόκληρο αυγό και ένα ένα τους κρόκους (να ενσωματωθούν ) τη σόδα στον χυμό
προσοχή γιατί φουσκώνει ,το μπέικιν πάουντερ σε 2 κούπες αλεύρι ,το κοσκινίζεται και προσθέτετε και το υπόλοιπο
αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 με μια ώρα ,σκεπασμένο με ζελατίνα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180(350 για εξωτερικό) ,τα σχέδια όπως εσείς επιθυμειτε
για το άλειμμα ,ένα κρόκο αυγού με λίγη βανίλια και δυο κουταλιες γάλα
Η Συνταγή είναι από Athena Kartezini Gardikiotes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ όμορφα φτιαγμένα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο 120 γρ
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλί 120 γρ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμενα η καρύδια
Ζαχαρόνερο για το άλειμμα και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα το μπέικιν πάουντερ την κανέλα το κονιάκ τις σταφίδες τα αμύγδαλα, ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο πάρει,περίπου 600 γρ, να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια
φτιάχνετε κουλουράκια μικρά τα βουτάτε μέσα σε ζαχαρόνερο και μετά σουσάμι και ψήνετε στους 180 σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.