Συνταγές
Τα φρούτα εποχής γίνονται οι καλύτερες μαρμελάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε κιλό καθαρό φρούτο, χωρίς κουκούτσια και φλούδα, έβαλα μισό κιλό ζάχαρη, πολύ λίγο νεράκι μισό φλιτζάνι, στα 3 κιλά που έκανα εγώ, και έβρασα πολύ καλά για σχεδόν μια ώρα και περισσότερο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ξάφριζα όταν μαζευόταν αφρός, και στο τέλος πέντε λεπτά πριν σβήσω το μάτι έριξα και μισό κουταλάκι ξυνό.
Την έβαλα σε καυτά αποστηρωμένα βάζα από τον φούρνο στους 100 βαθμούς όσο ήταν καυτή.
Εκλεισα καλά τα καπάκια γυρνώντας ανάποδα το βάζο να σφραγίσει! Την ίδια διαδικασία έκανα και με τις βανίλιες.
Η συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φανταστική Μαρμελάδα Βατόμουρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
1500 γρ. βατόμουρα, 1000 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, λίγο ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τα πλένουμε, τα βάζουμε περίπου 1 ώρα στο σουρωτήρι και μετά τα βάζουμε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, στρώσεις βατόμουρα, στρώσεις ζάχαρη.
Όταν τελείωσαν τα βατόμουρα και η ζάχαρη την κούναμε δεξιά -αριστερά πάνω -κάτω να πάει παντού η ζάχαρη και να καλύψει όλα τα βατόμουρα.
Την σκέπαζουμε με το καπάκι της. Και την βάζουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο. Το πρωί την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει ο βρασμός τα σκέπαζουμε να βράσουν.
Γιατί τα άγρια φρούτα είναι πιο σκληρά από τα άλλα των κήπων. Αφού κόντευαν να βράσουν ρίχνουμε στην μύτη του κουταλιού της σούπας ξινό. Τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμενα βαζάκια.
(Για το πρωινό με φρέσκο ψωμάκι ζυμωτό. Η σε τάρτες).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”