Συνταγές
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ – Πολύ πολύ λαχταριστό και αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
150 γρ ζάχαρη
120 γρ βούτυρο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
5 αυγά
100 γρ ζάχαρη
130 γρ αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
2 κουταλιες ηλιέλαιο
1 κουταλιά κονιακ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
3 ροδάκινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια , σε αυτό το σημείο η καραμέλα θα πετρώσει αλλά ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά θα λιώσει και την αδειάζουμε στο ταψί μας.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε σε φετακια και τα στρώνουμε στο ταψί πάνω από την καραμέλα.
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα ροδάκινα .
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε να αφρατέψουν 4 με 5 λεπτά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες το κονιακ και το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν παουντερ, ανακατεύουμε απαλά και το αδειάζουμε στο ταψί που το βγάζουμε από το φούρνο όπως είναι ζεστό και ψήνουμε περίπου 35 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας.
Έγινε αφράτη και πεντανόστιμη.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.