Συνταγές
Η γνήσια γαλατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζυμάρι
1 ποτήρι νερό 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές ξύδι 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και αλεύρι όσο πάρει για την κρέμα 2 κιλά γάλα 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλιές σουπας γεματες καλα Κον φλάουρ 200 γραμμάρια βιταμ 1 βανίλια
αν θέλετε 2 κούπες ζάχαρη ανοίγω 6 φύλα τά στρώνουμε στο ταψί σέ μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι και με τόν αυγοδαρτη χτυπάμε συνεχώς να μην κάνει σβόλους όταν πήξει την κατεβάζω από το μάτι της κουζίνας
ρίχνουμε το βιταμ τη ζάχαρη τή βανίλια και λίγο αλάτι αν τή θέλουμαι ποιο γλυκιά συμπληρώνουμε χτυπάμε 1 αυγό και το περιχυνουμε από πάνω 200 βαθμούς περίπου τρεια τέταρτα
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη ροδακινόπιτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
230gr ζάχαρη
150gr αλευρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν
3 αυγά
Χυμό απο 1 λεμόνι + ξύσμα
2 βανίλιες
4-5 Ροδακινα κομένα σε φετούλες
5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανελα
100gr λιωμένο βούτηρο
Αχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στρωνουμε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα ταρτας 26 cm και την πασπαλιζουμε με το μισό μείγμα ζαχαρης κανέλας βαζουμε επάνω τα ροδάκινα σε στρώσεις και ριχνουμε το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο μειγμα ζάχαρης κανέλας και ρίχνουμε επάνω το λιωμένο βούτηρο.
Χτυπάμε στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το ξύσμα το αλέυρι με το μπέικιν και τον υπόλοιπο χυμό.
Ρίχνουμε το μείγμα πανω στα ροδάκινα και ψήνουμε στους 170 βαθμους για 45-50 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει αναποδογυρίζω βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με την αχνη
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.