Συνταγές
Το ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ροδάκινα που δεν θα σταματήσεις να κάνεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες μία πολύ ωραία ιδέα για γιαουρτογλυκό με ροδάκινα, που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου επιδόρπια αυτό το καλοκαίρι! Δεν χρειάζεται πολύ κόπο ενώ απαιτεί ελάχιστα και απλά υλικά για να γίνει. Αξίζει μία δοκιμή!
Υλικά
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης (10 γρ)
1 πακέτο σαβαγιαρ
800 γρ σταργγιστό γιαούρτι
200 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
2 κονσέρβες ροδάκινο κομπόστα (470γρ.)
300 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας το ζελέ. Βάζουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό, για 5 λεπτά να φουσκώσει.
Κατόπιν, την διαλύουμε σε λίγο καυτό νερό.
Στη συνέχεια, στο σιρόπι από τις κομπόστες βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 35×23 εκατοστών, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Έπειτα συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού μας. Δουλεύουμε το γιαούρτι μαζί με την μαρμελάδα. Στην πορεία, ενσωματώνουμε την χλιαρή ζελατίνη.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα που έχουμε κόψει σε κομμάτια, εκτός από 2-3, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για διακόσμηση.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ και βάζουμε το ταψί για 4 ώρες στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν η μαρμελάδα μας είναι σφιχτή την δουλεύουμε με λίγο από το σιρόπι από τις κονσέρβες.
Τέλος, απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και διακοσμούμε με φέτες από τα ροδάκινα που κρατήσαμε.
Το γιαουρτογλυκό μας με ροδάκινα είναι έτοιμο και σκίζει τόσο από γεύση όσο και σε εμφάνιση! Ελπίζουμε να αρέσει και εσένα! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο που δείχνει τα βήματα της συνταγής αναλυτικά:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!