Συνταγές
Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια είναι αυτά – αφράτα και τεμπέλικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ φαρινα
3 αυγα
Λίγο πιπέρι λίγο αλάτι
500γρ φέτα (μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί άλλο θέλουμε η ακόμα και κάποια γραβιέρα η κεφαλοτύρι μαζί με την φέτα )
200γρ γιαούρτι,( καλύτερα πρόβειο δίνει ποιο πολύ γεύση,)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλαμποκελαιο ένα κεσεδάκι (Με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε το καλαμποκελαιο) ανακάτεμα όλα μαζί κάνουμε μικρές μπαλιτσες
λίγο αυγό από πάνω χτυπημένο με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βγαίνουν δύο ταψιά κουζινας
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια καλοφτιαγμένα γευστικότατα με τυρί και ζαμπόν.
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450 αλεύρι για τσουρέκι
2 αυγά
150 γρ γάλα χλιαρό
1 μαγιά ξέρει 9 γρ
1 κσ γιαούρτι
1 κσ ζάχαρη
1κγ αλάτι
50 γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα τα αυγά το γιαούρτι την μαγιά την ζάχαρη ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και στο τέλος το βούτυρο Ζυμώνω το αφοινω να φουσκώσει 1 ώρα
Μέσα έβαλα τυρί και γαλοπούλα τα αλοιφω με κρόκο και λίγο σουσάμι τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς Κελσίου αέρα μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.