Συνταγές
Αυτά είναι τα πιο αφράτα και νόστιμα Τυρόψωμα που έχετε ποτέ φάει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
300γρ. χλιαρό νερό
12γρ. ξηρή μαγιά
5 κ.γ. ζάχαρη
270 γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. αλάτι
τυρί φέτα ή ότι άλλο θέλουμε για γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε . Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε . Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ξεκολλάμε την ζύμη από τα τοιχώματα.
Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 100γρ και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Όταν τελειώσουμε όλα τα μπαλάκια, ανοίγουμε ένα ένα με το χέρι και προσθέτουμε στην μέση τυρί φέτα τριμμένη (ή ότι άλλο θέλουμε, λουκανικάκι, γκούντα/γαλοπούλα) το κλείνουμε και το κάνουμε πάλι μπαλάκι, και το βάζουμε πάλι στο ταψί.
Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 25 λεπτά. Τέλος αλείφουμε με 1 αυγό ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”