Συνταγές
Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια που έχετε ποτέ φάει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η διαφορά είναι το γιαούρτι στραγγιστό που μπαίνει στην ζύμη και γίνεται πολύ αφράτη ..
Υλικά:
200μλ. γάλα αγελαδινό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κσ. ζάχαρη
200γρ.στραγγιστο γιαούρτι
200μλ. λάδι σπορελαιο η ηλιέλαιο
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
Για το τυρί φέτα βάζουμε λίγο δυόσμο ξέρω ή φρέσκο και 2κσ γιαούρτι στραγγιστό ή Φιλαδέλφεια
Εκτέλεση:
Χλιαρενουμε το γάλα παίρνουμε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρος την ξερή μαγιά και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά το στραγγιστό γιαούρτι το λάδι ανακατεύουμε και ριχνουμε και την μισή δόση αλεύρι με το λίγο αλάτι ανακατεύουμε και ριχνουμε και το υπόλοιπο από το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να μας φουσκωσει η ζύμη.
Παίρνουμε ζύμη τα κάνουμε στρογγυλές μπαλιτσες και τα ανοίγουμε με το πλαστή σε στρογγυλά φυλλαράκια σας δείχνουμε στης φωτογραφίες ολλη την διαδικασία.
Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου με λαδόκολλα τα αλείφουμε με 2 κρόκους αυγού τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c στον αέρα για 15 λεπτά…
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.