Συνταγές
Τα πιο αφράτα και φανταστικά τσουρέκια είναι εδώ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “γιωργος ιορδανιδης – Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
3,5 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ ΔΥΝΑΤΟ 14% ΠΡΩΤΕΙΝΗ,
250ΓΡ. ΓΑΛΑ, 250ΓΡ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,
200ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ,
7 ΑΥΓΑ, 1200ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ,
200ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ, 650ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ,
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΧΛΕΠΙ, ½ Κ.Γ. ΚΑΚΟΥΛΕ,
1Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, 1Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ, 1Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΥ ΣΚΕΥΟΣ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ(ΣΕ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ), ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ 400 ΓΡ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΕΛΟΦΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΕΣΤΗ( ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ 20- 25 ΒΑΘΜΟΥΣ)
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ 100ΓΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑ!( ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 35 ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ).
ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΓΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΧΕΙΡΟΣ Ή ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ! ( ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΦΤΟ).
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ 3 ΩΡΕΣ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΣΕΛΟΦΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ 250ΓΡ. ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ! ΠΛΕΚΟΥΜΕ 3 ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΝΑΛΑΞ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
(40-50 ΠΟΝΤΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΠΛΕΞΟΥΔΑ) ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΛΟΦΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ! ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟΥΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ! ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30-35 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΌ ΦΟΥΡΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΙΣ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “γιωργος ιορδανιδης – Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”